Mediation na scheiding
Kom je er na de scheiding er niet uit?

Mediation na scheiding

U bent al enige tijd gescheiden, u heeft kinderen, de omgang of co-ouderschap gaat regelmatig en uw kind is om de periode bij u of bij uw ex-partner.

En toch gaat alles niet altijd even vlekkeloos. Ondanks eerder gemaakte afspraken die zijn vastgelegd in een convenant / overeenkomst of die door de rechter zijn uitgesproken, bestaat er toch onenigheid.

Ondanks eerder gemaakte afspraken die zijn vastgelegd in een convenant / overeenkomst of die door de rechter zijn uitgesproken, bestaat er toch onenigheid. Of jullie krijgen onenigheid over nieuwe onderwerpen waar nooit eerder over is gesproken en die wel de kinderen aangaan. Denk hierbij aan de vakantieplanning, schoolkeuze, huisdier, wijze van opvoeden, sporten, tattoos en piercings, kledingkeuze, uitgaan, vriendjes, vriendinnetjes of feestjes.

Door deze onenigheid kunnen er spanningen ontstaan. Spanningen leiden na verloop van tijd tot frustraties, onoplosbare ruzies en zelfs hoog oplopende conflicten. Omtrent de belangen van de kinderen verschillen jullie duidelijk van inzicht en mening. Het blijkt dat jullie er onderling (na verloop van tijd) niet meer uitkomen.

Hulp inschakelen van een derde is dan de oplossing. Een onafhankelijke mediator of conflictbemiddelaar helpt om het conflict en de emoties tot het niveau terug te brengen waarna het redelijke gesprek weer mogelijk is en de juiste afspraken besproken kunnen worden. Er zijn voorwaarden waaraan voldaan moet worden wil mediation in deze situatie werken.

Neem contact op voor het doorbreken van uw impasse/ de cirkel.

Laatste pagina update: 16 Juni 2023

Wij scoren een 9.4 van 10 berekend uit 301 reviews van klanten.

Met cookies analyseren wij de juiste werking van onze website.