Stacks Image 120
Stacks Image 124

Scheidingsmediation

Scheiding mediation is voor scheiding begeleiding. Bij begeleiden uw bij het het hele proces van scheiden. Wij inventariseren alle financiële elementen en verzorgen het vervolg.

Zonder een onafhankelijk derde blijft de strijd om de “winst” en niet willen onderdoen of verliezen aan de ander vaak (sluimerend) aanwezig.

Scheiding mediation kan ook bij u aan de keukentafel. Dit is afhankelijk van de situatie of jullie in conflict zijn of dat jullie het samen eens zijn over het scheiden.

Met scheiding mediation wordt toegewerkt naar een duurzame toekomstgerichte oplossing voor alle partijen.

Scheiden is een lastig proces. Je gaat van de situatie van partners naar ex-partners. Dat gaat gepaard met een gevoel van verlies. Iets wat je had is er niet meer. De vele stappen die genomen moeten worden zijn jullie niet bekend mee. Dan is het prettig dat een ervaren scheiding mediator jullie hierin begeleidt.

Begeleiding door een onafhankelijke professionele derde:
- onafhankelijk - geen belang bij de uitkomst
- derde - geen partijdigheid
- professioneel - gebruik maken van de juiste gesprekstechnieken en procedures

De start van een scheiding begint bij scheidingsmelding. Deze melding is cruciaal vindt plaats als een van de partners aan de andere partner te kennen geeft te willen scheiden. Het is zeer belangrijk dat deze melding door uzelf gedaan wordt en ondubbelzinnig plaatsvindt.
1 January 2018
Uw partner heeft tijd nodig om de boodschap, die zijn/ haar leven op de kop zet, tot zich door te laten dringen.
7 January 2018
U komt beiden voor het eerste gesprek aan tafel met ons. Wij maken kort kennis en verder draait het gesprek om u beiden als (ex)partners. Wij verzamelen benodigde gegevens om de scheiding goed te begeleiden.

Kernbegrippen: (ex)Partners, Signalen, Melding, Overwegingstijd, Separatie
14 January 2018
Het tweede gesprek draait om de kinderen. Wat vertelt u wel en wat niet. En voor u wordt duidelijk hoe u het op korte termijn wilt regelen en hoe de toekomst er uit moet gaan zien, zowel voor uw kinderen als voor u als ouder. Heeft u geen kinderen dan wordt deze stap overgeslagen.

Kernbegrippen: Ouder, Paraplugesprek en Ouderschapsplan
1 February 2018
In het derde gesprek wordt naar uw inkomen positie gekeken en besproken. Meerdere financiële verplichtingen komen hierbij aan bod.

Kernbegrippen: Inkomen, Onderhoudsplicht, Kinderalimentatie, Partneralimentatie
14 February 2018
In het vierde gesprek wordt de inboedel, woning en andere bezittingen naar uw beide wens, verdeeld.

Kernbegrippen: Vermogen, Woning, Hypotheek, Pensioen, Schenken, Erven, Inboedel en Overige financieel
14 March 2018
In het laatste gesprek ligt de nadruk op een duurzame toekomst gerichte afronding. Alle afspraken worden op een wijze naar tevredenheid voor beide ex-partners opgesteld.

Kernbegrippen: Afronden, Ouderschapsplan, Convenant en Rechtbank
14 April 2018
Na de scheiding komt het veel voor dat de gezinssituatie is veranderd. Kinderen zijn ouder geworden. Nieuwe belangen spelen in hun leven. Het is dan goed om de afspraken te herzien. Als dit samen niet lukt is de inzet van ons als onafhankelijke derde van groot belang.

Kernbegrippen: Nazorg, herziene afspraken
1 January 2018

Laatste pagina update: 17 Augustus 2021

Wij scoren een 9.4 van 10 berekend uit 301 reviews van klanten.

Met cookies analyseren wij de juiste werking van onze website.