Conflict binnen bestuur of management
Conflict binnen team

Welke effecten worden bereikt of welke resultaten worden geboekt met arbeidsmediation?

1. Verminderd stress bij betrokkenen: Door arbeidsmediation kunnen partijen hun geschillen op een constructieve en productieve manier oplossen. Dit leidt tot een betere band tussen de betrokken partijen en vermindert stressniveaus bij partijen.
2. Bespaart tijd en geld: Het proces van arbeidsmediation vereist meestal minder tijd dan traditionele procedures zoals arbitrage of rechtszaken. Daarnaast is het ook een goedkopere manier om conflicten op te lossen en te voorkomen dat conflicten escaleren tot rechtszaken en andere geschillen, waardoor bedrijven kunnen besparen op hun juridische kosten.
3. Verhoogde productiviteit: Het resultaat is vaak dat partijen beter begrijpen waarom ze verschillende standpunten hebben over een bepaald onderwerp. Dit resulteert in meer respect voor elkaar, wat leidt tot hogere productiviteit en hogere algemene prestaties in de organisatie.
4. Lager langdurig ziekteverzuim percentages: Arbeidsmediation helpt bij het vinden van een oplossing voor langdurig ziekteverzuim, door in kaart te brengen wat er speelt en welke oplossingen mogelijk zijn.
5. Verbeterde communicatie: Met arbeidsmediation leren partijen effectief te communiceren met elkaar, wat resulteert in een betere relatie tussen beide partijen, waardoor er meer loyaliteit ontstaat, wat verder resulteert in betere communicatieve vaardigheden binnen het bedrijf. Dit helpt om toekomstige conflicten te voorkomen en maakt het gemakkelijker om problemen snel op te lossen.

Neem contact met ons op als u meer wilt weten over de effecten in uw specifieke situatie.

Laatste pagina update: 16 Juni 2023

Wij scoren een 9.3 van 10 berekend uit 267 reviews van klanten.

Met cookies analyseren wij de juiste werking van onze website.