Conflict met buren
Buurtbemiddeling

Buurtbemiddeling

Buurtbemiddeling omvat professionele bemiddeling die erop gericht is om een geschil, ruzie, kwestie of conflict tussen twee of meer partijen / buren / buurtgenoten tot een duurzame toekomstgerichte tot tevredenheid van alle partijen, gezamenlijke oplossing te brengen.

U heeft een geschil, verschil van inzicht, ruzie, misverstanden of een conflict zoals:
• ruzie over geluidsoverlast
• ruzie over de schutting
• ruzie over over door huisdieren zoals hond of kat / poes
• ruzie over overlast van de kinderen
• hoogoplopende ruzie binnen de buurt

Een oplossing ligt dichtbij als alle (de meeste personen) de intentie hebben om er samen uit te komen. Liefst zonder een oordeel van een rechtbank.

Het is mogelijk om met behulp van ons als professionele buurtbemiddelaar, de onafhankelijke derde, samen gedurende buurtbemiddeling naar de situatie te kijken en voorstellen te laten doen of te adviseren in oplossingsrichtingen en oplossingsmogelijkheden.

Bij buurtbemiddeling vervullen wij een actieve rol in het opsporen van de kernpunten van het conflict en stem met elk van de partijen af waaruit de oplossingsmogelijkheden kunnen bestaan. Bij buurtbemiddeling draagt de buurtbemiddelaar ook oplossingsmogelijkheden aan.

Zolang het conflict nog in alle hevigheid loopt, zorgen wij ervoor dat u beiden (of allemaal) gedurende buurtbemiddeling, zo veel mogelijk rechtstreeks met elkaar communiceert.
Als tijdens buurtbemiddeling helder is geworden wat u als partijen verdeeld houdt en op welke manier eventueel oplossingen voor het probleem kunnen worden gevonden, zal onze buurtbemiddelaar dit met u samen gedurende het buurtbemiddeling traject bespreken. In eerste instantie zal onze buurtbemiddelaar proberen u te stimuleren en empoweren dat u gezamenlijk tot een oplossing komt.

Laatste pagina update: 16 Juni 2023

Wij scoren een 9.2 van 10 berekend uit 134 reviews van klanten.

Met cookies analyseren wij de juiste werking van onze website.